Prefix zonal NuukPrefix zonal Nuuk (Groenlanda)


Prefixul 36 este codul de zonă pentru Nuuk. Și Nuuk este situat în Groenlanda. Dacă vă aflați în afara Groenlanda și doriți să apelați o persoană în Nuuk, în plus față de codul de zonă, aveți nevoie de codul țării pentru țara pe care doriți să o apelați. Codul de țară pentru Groenlanda este +299, deci dacă vă aflați în România și doriți să apelați o persoană în Nuuk, trebuie să prefixați numărul de telefon al persoanei respective cu +299 36.

Cifra de zero din fața codului de zonă este omisă în acest caz.

Semnul plus de la începutul numărului de telefon poate fi de obicei utilizat în acest format. Cu toate acestea, se întâlnește mai frecvent înlocuirea semnului plus cu o serie de numere, care avertizează rețeaua telefonică că doriți să apelați un număr de telefon din altă țară. UIT recomandă utilizarea 00, care sunt utilizate, de asemenea, în multe țări, inclusiv în toate țările europene.

Ca alternativă la +299 36, pe care trebuie să le plasați în fața numărului de telefon al unei persoane din Nuuk, pentru a o apela din România, puteți utiliza și 00299 36.
Calculator număr de telefon