Prefix zonal BratislavaOraș sau regiune:Bratislava
Prefix zonal:02     (+4212)

Ţară:

Slovacia


Prefix zonal Bratislava (Slovacia)


Prefixul 02 este codul de zonă pentru Bratislava. Și Bratislava este situat în Slovacia. Dacă vă aflați în afara Slovacia și doriți să apelați o persoană în Bratislava, în plus față de codul de zonă, aveți nevoie de codul țării pentru țara pe care doriți să o apelați. Codul de țară pentru Slovacia este +421, deci dacă vă aflați în România și doriți să apelați o persoană în Bratislava, trebuie să prefixați numărul de telefon al persoanei respective cu +4212.

Cifra de zero din fața codului de zonă este omisă în acest caz.

Semnul plus de la începutul numărului de telefon poate fi de obicei utilizat în acest format. Cu toate acestea, se întâlnește mai frecvent înlocuirea semnului plus cu o serie de numere, care avertizează rețeaua telefonică că doriți să apelați un număr de telefon din altă țară. UIT recomandă utilizarea 00, care sunt utilizate, de asemenea, în multe țări, inclusiv în toate țările europene.

Ca alternativă la +4212, pe care trebuie să le plasați în fața numărului de telefon al unei persoane din Bratislava, pentru a o apela din România, puteți utiliza și 004212.
Calculator număr de telefon